Alarmsystemen

Alarmsysteem

Een alarmsysteem waarschuwt u in geval van inbraak, schade of vandalisme. Of u nu slaapt of elders bent, het alarmsysteem is altijd aanwezig en altijd werkzaam en waakzaam. Een alarmsysteem kan u of uw omgeving alarmeren en zal inbrekers of vandalisten afschrikken. Een alarmsysteem kan hierdoor inbraken voorkomen en ongewenste bezoekers afschrikken. AlarmMarkt biedt diverse alarmsystemen aan. Al onze alarmsystemen zijn draadloos en eenvoudig te installeren. Het alarmsysteem wat bij u past, kunt u via de vele opties of extra sensors helemaal naar uw eigen wensen en situatie aanpassen. U heeft het alarm binnen een mum van tijd geïnstalleerd naar uw eigen voorkeuren en werkzaam. De inbraakalarmen zijn eenvoudig, maar zeer effectief in gebruik.
 

Een alarmsysteem bestaat uit een centrale en één of meerdere sensors. De centrale is het centrale punt waar de sirene wordt bestuurd en eventueel een voorgeprogrammeerd nummer wordt gebeld. De sensors registreren bewegingen van personen of deuren/ramen en geven dit door aan de centrale. Indien het alarm aan staat zal een alarmmelding het gevolg zijn. 

Type alarmsystemen

Lokaal: deze alarmsystemen zijn perfect geschikt voor de beveiliging van iedere woning, caravan, tuinhuis, garage etc. Deze alarmen kunnen u echter niet over een afstand waarschuwen via een telefoonverbinding. U vindt deze alarmen in onze basis alarmsystemen.
Telefoonkiezer: deze alarmsystemen beveiligen iedere ruimte en hebben als voordeel dat u ook over een afstand gewaarschuwd wordt, mocht het alarm afgaan. Het alarmsysteem zal namelijk de voorgeprogrammeerde nummers draaien. AlarmMarkt biedt alarmsystemen met telefoonkiezer aan en GSM alarmsystemen.
- WiFi: Deze alarmsystemen werken via uw draadloze netwerk. De sensoren zijn draadloos en er kan zelfs een wifi camera op aangesloten worden voor real-life beelden. Daarnaast is alles te bedienen via uw smartphone. U vindt een alarmsysteem via wifi op onze website 

Daarnaast zijn er alarmen die uitbreidbaar zijn met extra sensors, zodat u het alarmsysteem optimaal kunt aanpassen naar uw eigen wensen. U vindt de sensors onder de systeemuitbreidingen. Er zijn twee type sensors:

- Magneetcontacten: werken op basis van twee magneten, die in de sensor zijn geplaatst. Wanneer de magneten van elkaar gescheiden worden, zal een signaal naar het alarmsysteem gestuurd worden met een alarmmelding als gevolg. De magneetcontacten kunnen worden gebruikt voor de beveiliging van ramen en deuren. 
- Bewegingssensor: 
deze detecteren bewegingen. Wanneer een beweging wordt gedetecteerd zal een signaal naar het alarmsysteem gestuurd worden met een alarmmelding als gevolg. Bewegingsdetectoren worden gebruikt voor de beveiliging van allerlei soorten ruimten.

Daarnaast biedt alarmmarkt voor de ELRO, Oplink en Chuango alarmsystemen nog een aantal extra accessoires aan, waaronder bijvoorbeeld een camera's, bewegingsmelders, paniekknop en afstandsbedieningen.