Koolmonoxidemelders

Wat is koolstofmonoxide?

Het (reukloze) Koolstofmonoxide (CO) gas onstaat wanneer onvolledige verbranding optreed van koolstof, fossiele brandstoffen of andere brandbare koolstofverbindingen. Dit type alarmsysteem is dus vooral onmisbaar in woonruimtes met kachels, in garages en/of op de camping.

Koolmonoxide: de stille sluipmoordenaar

Koolmonoxide (CO) doodt jaarlijks tenminste elf mensen. Het geurloze gas komt ongemerkt vrij, versuft je tot je bewusteloos raakt en laat je dan, als hulp te laat is, in stilte overlijden. Bij meer dan de helft van de koolmonoxidevergiftigingen (57%) heeft de vergiftiging thuis plaatsgevonden. De meest genoemde oorzaken zijn: brand, een kapotte kachel of geiser of problemen met de (centrale) verwarming (ketel). Koolmonoxide is kleur- en geurloos en komt vrij bij verbranding in open haarden, kooktoestellen, gaskachels en cv-ketels. Te hoge concentraties CO kunnen in huis vrijkomen als er sprake is van gescheurde, losgekoppelde, verroeste of gecorrodeerde afvoerpijpen, gescheurde gemetselde schoorsteenkanalen of een foutieve installatie van toestellen die een fossiele brandstof gebruiken. 

Waarom een koolstofmonoxidemelder installeren?

Koolstofomonoxideverfigtigingen zijn erg ingrijpend en halen daarom ook vaak het nieuws. Deze bedroevenswaardige voorvallen zijn in veel gevallen eenvoudig te voorkomen door het plaatsen van een koolstofmonoxidemelder. Koolstofmonoxidemelders zijn bedoeld om het (reukloze) koolstofmonoxide (CO) gas te detecteren en u te waarschuwen bij dreigend verstikkingsgevaar. Aarzel niet en schaf nu een CO melder aan!   Tip: het Bavaria 2 in 1 systeem detecteert zowel rook als CO gas.
Geen producten gevonden...