Alarmsystemen

Een alarmsysteem bestaat uit een centrale en één of meerdere sensors. De sensor van het alarmsysteem geeft een signaal naar de centrale en het alarm zal vervolgens afgaan. AlarmMarkt heeft diverse alarmsystemen in het assortiment. Voor ons totale overzicht klikt u hier.

Type alarmsysteem
- Lokaal: deze alarmsystemen zijn perfect geschikt voor de beveiliging van iedere woning, caravan, tuinhuis, garage etc. Deze alarmen kunnen u echter niet over een afstand waarschuwen via een telefoonverbinding.
- Telefoonkiezer: deze alarmsystemen beveiligen iedere ruimte en hebben als voordeel dat u ook over een afstand gewaarschuwd wordt, mocht het alarm afgaan.

Daarnaast zijn er alarmen die uitbreidbaar zijn met meerdere sensors, zodat u het alarmsysteem optimaal kunt aanpassen naar uw eigen wensen.

Sensors
           
Sensors maken het alarmsysteem perfect geschikt voor uw wensen. Er zijn twee type sensors:

- Magneetcontacten: werken op basis van twee magneten, die in de sensor zijn geplaatst. Wanneer de magneten van elkaar gescheiden worden, zal een signaal naar het alarmsysteem gestuurd worden met een alarmmelding als gevolg. De magneetcontacten kunnen worden gebruikt voor de beveiliging van ramen en deuren.
- Bewegingssensor:
deze detecteren bewegingen. Wanneer een beweging wordt gedetecteerd zal een signaal naar het alarmsysteem gestuurd worden met een alarmmelding als gevolg. Bewegingsdetectoren worden gebruikt voor de beveiliging van allerlei soorten ruimten.