Brandveiligheid

Naast het beveiligen tegen inbraak is beveiliging tegen brand en gaslekkage erg belangrijk. AlarmMarkt heeft een uitgebreid assortiment op het gebied van brandveiligheid. Hierbij kunt u denken aan rookmelders, hittemelders, (aard)gasmelders, koolstofmonoxide melders, butaan/propaan detectors, maar ook aan blusdekens, brandladders en complete brandveiligheidsets. Hieronder vindt u een overzicht van de categoriën binnen ons brandveiligheid assortiment:

Rookmelders
Deze alarmen zijn bedoeld ter voorkoming van brand- en rookschade aan uw eigendommen en ter beveiliging van uw persoonlijke veiligheid. AlarmMarkt heeft diverse rookmelders. Wij raden aan om per verdieping minimaal 1 rookmelder te plaatsen. Voorkom brandschade en klik hier voor ons totale overzicht. 


Hittemelders
Deze categorie alarmsystemen is bedoeld om u te alarmeren wanneer er zeer hoge temperaturen gemeten worden of wanneer er een zeer snelle verandering in temparatuur gemeten wordt. Dit type melders is ideaal om te plaatsen in een ruimte waar rook regelmatig voorkomt, bijvoorbeeld in uw keuken. Klik hier voor ons totale overzicht.


Gasmelders
Gaslekkage is een veelgenoemde oorzaak voor brandschade en explosiegevaar in en om het huis. AlarmMarkt heeft een aantal betrouwbare gasmeldergs geselecteerd welke de aanwezigheid van het explosieve aardgas (methaan) detecteren. Plaats deze melder bij uw gasboiler, gashaard, gaskachels, gasfornuis, CV-ketel en/of geiser en zorg ervoor dat u tijdig wordt gealarmeerd wanneer explosiegevaar dreigt. Klik hier voor ons totale overzicht.


Koolstofmonoxide (CO) melders
Deze alarmsystemen zijn bedoeld om het (reukloze) koolstofmonoxide gas te detecteren en u te waarschuwen bij dreigend verstikkingsgevaar. Koolmonoxide onstaat wanneer onvolledige verbranding optreed van koolstof, fossiele brandstoffen of andere brandbare koolstofverbindingen. Dit type alarmsysteem is dus vooral onmisbaar in woonruimtes met kachels, in garages en/of op de camping. Klik hier voor ons totale overzicht.


Butaan/Propaan detectors
Dit type gasmelders waarschuwt u wanneer er butaan of propaangas lekt. Butaan en Propaan worden in gasflessen verkocht als brandstof voor koken, stoken en als warmwatervoorziening. Ook zijn Butaan en Propaan bestanddelen van autogas (lpg). Vanwege de gebruikstoepassingen van deze gassen is het plaatsen van een Butaan/Propaan detector voornamelijk van belang in uw boot, caravan en/of vakantiehuis. Klik hier voor ons totale overzicht.


Blusdekens
Om uw brandveiligheid te verhogen raden wij aan om naast het installeren van alarmsystemen ook addtionele voorzorgsmaatregelen te treffen. Om deze reden hebben wij ook een aantal blusdekens in ons assortiment opgenomen, welke ideaal zijn voor gebruik in de keuken, werkplaats, magazijn, de garage of naast de barbecue. Klik hier voor ons totale overzicht.


Brandladders
Naast blusdekens bieden wij ook de brandvluchtladder aan, waardoor u in het geval van brand snel en veilig van de eerste verdieping naar beneden kunt komen. Deze ladders zijn licht in gewicht en snel uit te rollen. Door de universele ophanghaken hangt u deze ladder snel en veilig aan uw raamkozijn of balkon, waarna u eenvoudig en snel aan het brandgevaar kunt ontkomen. Klik hier voor ons totale overzicht.


Complete sets
Om uw persoonlijke brandveilligheid en dat van uw eigendommen in één keer te verhogen kunt u ook een voordelig geprijsde complete set aanschaffen. Deze sets zijn ook zeer geschikt om cadeau te doen, bijvoorbeeld aan iemand die recent een huis (of auto) heeft gekocht. De sets zijn samengesteld om aan verschillende wensen te voldoen. Klik hier voor ons totale overzicht.